Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir Açıklaması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde, ''2. Uluslararası Eğitim Haftası'' kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerini tanıtan programlar hazırladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, program kapsamında Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Bosna-Hersek, Kosova, Moritanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Fas, Mısır, Libya, Irak, Endonezya, Somali, Kongo, Tacikistan ve Afganistanlı öğrenciler yöresel kıyafetler giyerek, ülkelerini tanıttılar.

Bazı öğrencilerin yöresel tatlarla, bazıları ise bayrak ve broşürlerle ülkelerinin tanıtımına katkı sağladı.

Yöresel yemekleri tadan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, ülkelerini tanıtan öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

''Çok kültürlü'' bir kampüs olmayı hedeflediklerini aktaran Rektör Prof. Özdemir, şunları kaydetti:

''Türk Yüksek Eğitim Kurumları olarak hem kendi ülkemizde çağdaş bir eğitim vermek, hem de eğitimini iyi bir ülkede yapmak isteyen uluslararası öğrencilere bir alternatif oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bu bağlamda Gaziantep, Türkiye'nin en çok gelişen sanayi ve endüstri şehirlerinden biridir. Gaziantep'i uluslararası öğrencilere tanıtmayı ve bu öğrencilerin mezun olduktan sonra Gaziantep sanayisiyle kendi ülkeleri arasında bir köprü kurmalarını önemsiyoruz. Bu öğrenciler kendi ülkelerine gittiklerinde bizim fahri büyükelçimiz olacaklar ve böylece ülkeler arasında kültür alışverişi kaçınılmaz olacaktır.''
Kaynak: AA