Parisli Belediye Başkanından Açlık Grevi

Paris'teki Sevran Banliyösü’nün Belediye Başkanı Stéphane Gatignon, hükümetin kendi belediyesine ayırdığı bütçenin azlığından ötürü iki gündür Fransa Ulusal Meclisi önünde açlık grevi yapıyor.

Parisli Belediye Başkanından Açlık Grevi
YEŞİLLER PARTİSİ’NİN BELEDİYESİNE SOSYALİST HÜKÜMETTEN EN AZ DESTEK Başkent Paris'in Kuzey banliyösü Sevran'ın Yeşiller Partisinden seçilen Belediye Başkanı Stéphane Gatignon iki gün evvel başlatmış olduğu açlık grevini Fransa Ulusal Meclisi önünde sürdürüyor. Belediye başkanı seçildiği Sevran Belediyesi'ne Sosyalist hükümetin 2013 yılı için ayırdığı bütçe payını yetersiz bulan Gatignon, François Hollande hükümetinden verilmesini istediği 5 milyon Euro bütçeyi elde edinceye kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

“SEVRAN BELEDİYESİ SINIRLARINDA İŞSİZ VE UYUŞTURUCU BAĞIMLI SAYISI ÇOĞUNLUKTA” Fransa'daki çeşitli sivil toplum cemiyetlerinin hükümetten yeni yasa bekledikleri veya hükümetin çıkardığı yeni kanunları kabul edilmez buldukları zaman seslerini duyurmak üzere toplanıp protesto gösterisinde bulundukları Fransa Ulusal Meclisi yanındaki meydana, başkent Paris'in birçok semtinde evsizlerin sokak ve caddelere kurdukları çadır benzeri bir çadır kuran Sevran Belediye başkanı Stéphane Gatignon, yaptığı açlık grevi için şöyle konuştu: "2013 yılı bütçesi açıklandığında bizim belediyeye ayrılan yardımın yetersiz olduğunu gördüm. Sevran Belediyesi sınırlarında işsizlik ve uyuşturucu bağımlı sayısı çoğunluktadır. Bir o kadar da lojman ihtiyacı olan insanların yaşadığı Sevran Belediyesi’ne ayrılan bütçe yetersizdir. Hükümetin çeşitli kaynaklardan yaptığı aktarım ve o kaynakların eşitsizliği dengelemek için belediyelere devletin ödediği kentsel dayanışmadan bir artış ve yardım bekliyorum. Ulusal Meclis Salı günü bu mevzuyu konuşmak ve ele almak zorundadır. Burada neticeyi bekliyorum. Ben açlık grevine devamda kararlıyım”.

Ulusal Meclis önünde Sevran Belediyesi sakinleri adına ek bütçe beklentisi için açlık grevine başlayan ve iki gündür bunu sürdüren Belediye Başkanı Stéphane Gatignon'a vatandaşlardan ve mevkidaşlarından destek sürüyor .
Kaynak: İHA