Notre Dame’ın Kamburu Bale Sahnesinde

Victor Hugo’nun Notre Dame Katedrali’nden yola çıkarak kaleme aldığı dünyaca ünlü eseri ‘Notre Dame’ın Kamburu’ bale sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Notre Dame’ın Kamburu  Bale Sahnesinde
Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin bu sanat sezonunda yeniden sahneleyeceği eserin koreografi ve librettosu ise Ankara DOB Başkoreografı G. Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni A. Volkan Ersoy imzasını taşıyor. Eser, 13 ve 15 Kasım günleri Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Eserde Zangoç Quasimodo’yu canlandıran bale sanatçısı Gabriel Gogua özel plastik makyajla ve 3 saat süren bir çalışma çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile N.Dame Kilisesi seyircilerin karşısına bütün ihtişamı ile çıkıyor. Eserin müzikleri Cesare Pugni’nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic’e ait.

Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyan eserde Müge Ünal ‘Esmeralda’, Kürşat Kılıç ‘Şair Gringoire’, Tolga Burçak ‘Yüzbaşı Phabelus’, Esra Taner ‘Fleur de Lyns’ ve Evren İskender ‘Clopin’ karakterinde dans edecekler .
Kaynak: İHA