Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla ilgili olarak, ''Düzenlemede amaç, kaynakları daha etkili, verimli kullanarak halka daha iyi hizmet götürülmesi. İşin özü, esası bu. Hiçbir ile, bölgeye ayrım gözetmeksizin, bütün ülke için genel kriterlerle ortaya konmuştur. Bu çerçevede, hizmet birimlerinde büyüme anlayışı sergilenmiştir'' dedi.

Yılmaz, Afyonkarahisar'da, Zafer Kalkınma Ajansı'nın yönetim kurulu toplantısına katıldıktan sonra, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yeni hizmet binasını ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından karşılanan Yılmaz, yeni hizmete giren binada, konservatuvar bölümünün dünden itibaren faaliyet göstermeye başladığını öğrenince hayırlı olması dileğinde bulundu.

Binayı çok etkileyici bulduğunu ifade eden Yılmaz, kalkınmanın sadece ekonomik, sosyal konulardan ibaret olmadığını, sanat ve kültürün de kalkınmanın olmazsa olmaz boyutları arasında olduğunun altını çizmek istediğini söyledi.

Gelişmiş toplumlarda sanatsal, kültürel faaliyetlerin arttığının gözlendiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''Bir taraftan tüm dünyanın sanatını, kültürünü ülkemize taşırken diğer taraftan da tarihimizden gelen, geçmişimizden gelen sanatsal kültürel değerleri iyi yakalamamız ve geliştirerek gelecek nesillere ve dünyaya sunmamız gerekiyor. Bu anlamda da güzel sanatlar fakültesinin önemli bir işlev göreceğine inanıyorum.''

Yılmaz, daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AK Parti'nin toplumun yüzyıllardır birikimini temsil ederken dünyanın şartlarına uyum sağlayan, yenilikler, reformlar yapan, milletin değerlerini, beklentilerini esas alan, milletin rotasını çizdiği dinamik bir parti olduğunu bildiren Yılmaz, ''Yaptığımız reformlarda, çalışmalarda esas aldığımız halkımızın, milletimizin menfaati'' diye konuştu.

-Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın yasalaşması-

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın dün gece TBMM'de görüşülmesinin ardından yasalaştığını anımsatan Yılmaz, belediyelerle ilgili bir takım düzenlemeler yapıldığını, bunda da amacın halka daha iyi hizmet götürülmesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Düzenlemede amaç, kaynakları daha etkili, verimli kullanarak halka daha iyi hizmet götürülmesi. İşin özü, esası bu. Hiçbir ile, bölgeye ayrım gözetmeksizin, bütün ülke için genel kriterlerle ortaya konmuştur. Bu çerçevede, hizmet birimlerinde büyüme anlayışı sergilenmiştir. Ekonomide optimum ölçek vardır; küçük bir birimde üretim yapayım derseniz verimli yapamazsınız. Belli bir ölçek olmalı ki, daha verimli daha etkili hizmet yapılabilsin. Aksi takdirde yapılar, sadece kendilerine hizmet eder hale dönüşebiliyor, finansal anlamda sıkıntılar yaşıyor ve bir çok yan etkiler olabiliyor. İşte bu anlamda bu düzenlemeler ülkemizin menfaatine yapıldı. Hizmetler azalmayacak, artacak. Kaynaklar azaltılmadı, aksine artırıldı.''

Afyonkarahisar'ı çok güzel bulduğunu, harekete geçmiş durumda gördüğünü kaydeden Yılmaz, termal kaynakların seracılıkta ve turizmde kullanılmaya başlandığını, yeni yapılan karayollarıyla, yüksek hızlı trenle, havalimanıyla ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik bakımından önemli bir yere geleceğini söyledi.

Bunun sanayiye, turizme, üniversiteye etkisinin olacağına dikkati çeken Yılmaz, ''Afyonkarahisar'ı hizmet noktasında çok daha iyi yerlerde görüyorum. Termalle birlikte sağlık turizmi de çok önemli bir konumda. Afyonkarahisar bu yolda devam ederse, gerek sağlıkta gerek eğitimde çok sayıda yabancıyı buraya çekebilir. Gerek eğitim gerek sağlık, Afyonkarahisar için çok önemli bir ihraç kalemi olabilir'' dedi.

Yılmaz, AK Parti'nin çalışmalarının halka anlatılması gerektiğini, bunda da il örgütlerine önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Bakan Yılmaz, buradan ildeki Mevlevihane Müzesi'ne geçerek, Müze yetkililerinden bilgi aldı.

Kaynak: AA