İlkadım'da Hemşehri Buluşması

Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri İlkadım Belediyesi'nin 2013 yılı Mart ayında organize edeceği "Büyük Hemşehri Buluşması"nda tarihini, turizmini, yöresel yemeklerini, örf ve adetlerini tanıtacak.

İlkadım'da Hemşehri Buluşması
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde hemşehri dernekleri ile buluştu. Başkan Demirtaş, Acem Tekkesi'nde yapılan toplantıda, Kavak Dernekler Federasyonu'na (KADEF) bağlı dernekler, Kars, Ardahan, Iğdır, Ladik, Asarcık, Artvin, Şavşatlılar, Gümüşhaneliler, Çarşambalılar, Vezirköprü, Sinop, Erzurumlular, Azerbaycan, Artvinliler olmak üzere İlkadım’da faaliyet gösteren 30 derneğin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerini ile bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına hemşehri derneklerinin önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

"Hemşehri derneklerinin Samsun için kültürel bir zenginliktir" diyen Başkan Demirtaş, İlkadım Belediyesi olarak tüm hemşehri derneklerini buluşacağı bir fuar organizasyonu tertiplemeyi arzu ettiklerini kaydetti.

Hemşehri derneklerinin bağlı olduğu il ve ilçenin tarihi, turizmi, yöresel yemekleri, örf ve adetlerini tanıtan büyük bir hemşehri buluşması organize edeceklerini anlatan Demirtaş, "Memleket tanıtımı ve hemşehri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birliklerimizi, kendi geleneklerini yaşatabilecekleri sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. İlklerin Belediyesi olarak Samsun'da faaliyet gösteren Samsun için emek veren ve hizmet üretenleri bu fuarımızda buluşturarak kaynaştıracağız” dedi.

Kaynak: İHA