Eğitimcilerin Davası Ertelendi

Kocaeli'de 4+4+4 Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi sürecinde, içlerinde Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan ve iki üniversite öğrencisinin de bulunduğu toplam 10 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet etmekten dolayı açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Eğitimcilerin Davası Ertelendi
Mart ayında devreye giren 4+4+4 Eğitim Sistemi ile birlikte birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu bu yasaya karşı çıkmıştı. Ankara’da gerçekleştirilen eylemlerde polis, eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verirken, eylemlerin Kocaeli ayağında da benzer manzaralar yaşanmış, Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan ve beraberindeki on kişi gözaltına alınmıştı. Kaplan ve beraberindekiler hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet etmekten dolayı açılan davanın ilk duruşması dün Kocaeli Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmada sanıklar dinlenirken, dava 19 Aralık tarihine ertelendi.

Dava öncesi basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, yürüyüş hakkına bile tahammül edilmediğini kaydetti.

29 Mart günü Valiliğe siyah çelenk bırakmak istediklerini ancak orantısız polis gücüyle karşılaştıklarını söyleyen Kaplan, “Tamamen keyfi nedenlerle Ankara’ya arkadaşlarımızın yapacağı basın açıklamasına katılmamız engellendi. Gideceğimiz otobüsler, şube önüne götürüldü. Sonrasında tepkimizi ortaya koymak için yürüyüş yaptık ve polisin orantısız gücü ve biber gazı ile karşılaştık. Mağdur olan bizlerdik ancak şuan dava edilenler de bizleriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA