Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şehit Üsteğmen Yakup Çınar’ın Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazına katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Sivas İl Heyeti ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek. (12.00-14.00-17.00)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılışına katılacak. Törende Erdoğan'a fahri doktora unvanı takdim edilecek. Erdoğan, Kalkandere ilçesinde toplu açılış gerçekleştirecek. (10.30 - 14.00)Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu makamında kabul edecek. (13.00) Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Afyonkarahisar’da, ziyaret ve incelemelerde bulunacak, açılış törenine katılacak. (11.00-19.00)

Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesiyle şehit olan askerler Kayseri, Konya, Giresun ve Erzurum'da toprağa verilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri’de şehit Onur Karasungur'un Elbaşı beldesindeki cenaze törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Konya'da şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in cenaze törenine katılacak.CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Bursa milletvekilleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret edecek. (14.00)Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen ve 845 kişinin hayatını kaybettiği Düzce depreminin 13. yıl dönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam edilecek. Bugünkü duruşmada eski 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun’un tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya Diplomasi Akademisi’nin düzenlediği 'Rus-Türk İlişkileri'nde Turizm' konulu konferansa katılacak. Günay'a Rus üniversitesinin fahri doktora unvanı vermesi bekleniyor. Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ve Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.FIFA U20 Dünya Kupası lansman tanıtımı İstanbul’da yapılacak. (12.00)A Milli Futbol Takımı, Danimarka ile 14 Kasım Çarşamba günü oynayacağı hazırlık maçının çalışmalarına BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla başlayacak. (19.30)Süper Lig takımlarının haftanın maçları ile ilgili hazırlıkları takip edilecek .