Başkan Kocaoğlu, Bornovalı Muhtarlarla Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Başkan Kocaoğlu, Bornovalı Muhtarlarla Buluştu
Toplantıya Kemalpaşa, Zafer, Serintepe, Merkez, Meriç, Çamkule, Işıklar, Gürpınar, Egemenlik, Yeşilçam ve Doğanlar mahallelerinin muhtarları katıldı.

Güzelcan Kardeşler Anadolu Sağlık Lisesi’nden bir grup öğretmen ve öğrenci de toplantı öncesinde Başkan Kocaoğlu ile görüşerek okullarının ihtiyacı olan çalışmalar konusunda destek istedi. Bugüne kadar İzmir’de pek çok okulda bahçe düzenlemesi, kırtasiye ve malzeme dağıtımı gibi yardımlarda bulunduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Belediyenin sorumluluk alanında olmamasına rağmen, sosyal belediyecilik gereği okullara destek oluyorum diye sıkıntı yaşıyorum. Bana ‘Bu senin görevin değil. Neden yapıyorsun’ deniyor. Ama şikayetçi değiliz. Meyve veren ağaç taşlanır” diye konuştu.

Toplantıda muhtarların aktardığı sorunları dinleyen ve hepsini tek tek not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, öncelik sıralamasına göre yapabileceklerini hemen gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi.

Yeşilçam Mahalle Muhtarı Yaşar Daş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “Biz bugüne kadar çok mağdur kalmıştık. Sizin sayenizde yeniden hizmet almaya başladık” dedi.

Özellikle mahallesine yapılan parktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar Daş, “Torunlarım ‘Dede bizi parka götür’ dediğinde utanıyordum. Çünkü mahallemde bir park bile yoktu. Ama sizlerin sayesinde artık torunlarımdan utanmıyorum” diye konuştu.

Merkez Mahallesi Muhtarı Filiz Erdoğan, “Başkanım size teşekkür borcumuzu ödemek istiyorum. Mahallemizdeki 65 yıllık kanalizasyon sorunumuzu çözdünüz. Hiç ümidimiz yoktu, ama bize verdiğiniz sözü tuttunuz. Size ve ekibinize mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

ULAŞIMDA “90 DAKİKA” DEVAM EDECEK İmar, yol, park, kanal gibi konuların konuşulduğu toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, muhtarların otobüs talepleri konusunda kent içi trafiği düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Her yere otobüs seferi koysaydık, arabaya binenler sabahtan akşama kadar gidecekleri yere ulaşamazdı, trafik tıkanırdı. Ulaşımda 90 dakika sistemini getirme amacımız da, vatandaşların aktarma yaparak bir yerden bir yere sağlıklı ve ucuz bir şekilde ulaşmalarını sağlamak içindir” dedi.

Toplantının ardından, Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uygutalp ve muhtarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasından oluşan bir plaket hediye ettiler .
Kaynak: İHA