Adana'da Ücretsiz Diyabet Testi

Acıbadem Adana Hastanesi, Optimum Outlet Adana AVM'de kurduğu stantta, sinsi bir hastalık olarak bilinen diyabetin erken tanısı için ücretsiz kan testi yaptı.

Adana'da Ücretsiz Diyabet Testi
Optimum Outlet Adana AVM'de, Acıbadem Adana Hastanesi tarafından diyabetin erkan tanısı hakkında ziyaretçileri bilgilendirmek için stant kuruldu. Test için kan örneklerinin de alındığı stantta, uzmanlar, kan örnekleri alınan kişilere, hastalıkla ilgili bilgilendirici broşürler de verdi. Kan örnekleri alınan AVM ziyaretçilerine, tahlil sonuçlarının cep telefonu mesajıyla bildirileceği kaydedildi.

Uzmanlar, Türkiye’de 6.5 milyon diyabet hastası olduğunu ve hastaların yüzde 60’ının bu hastalığa yakalandıktan uzun süre sonra farkına vardığını söylediler. Diyabetin birçok organda hasara neden olan tehlikeli bir hastalık olduğunu vurgulayan uzmanlar, şu uyarılarda bulundular: "Günümüzde diyabetli hasta sayısı sürekli artmakla birlikte erken yaşlara da gerilemiş durumda. Diyabeti olmayan bir birey kan şekeri düzeyi açlık halinde 120 mg/dl, tokluk halinde 140 mg/dl’nin üstüne çıkmaz. Açlıkta veya toklukta ölçülen kan şekeri düzeyinin bu değerlerin üstünde olması diyabetin varlığını gösterir." Uzmanlar, dünyada bilinen ve en ölümcül 5 hastalık arasında kabul edilen diyabet ve buna bağlı komplikasyonların tanısı, tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonuna her yıl 5 milyar Euro harcandığına dikkati çektiler .
Kaynak: İHA