Ölü Sayısı 88'e Yükseldi

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 88'e yükseldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü , güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın banliyölerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 45 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Londra merkezli Örgüt, Rakka ve Dera kentinde 10'ar, Humus'ta 7, Deyru'z Zor ve İdlib'te 5'er, Halep'te 3, Hama'da 2 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 88'e çıktığını duyurdu.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi , Şam'ın Tadamun ve merkezdeki Talyani mahallesinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve bölgeden yoğun silah seslerinin yükseldiğini aktardı.

Patlamalarda ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen SRGC, kentte dışarı çıkmanın 'tehlikeli' olduğunu dile getirdi.

SRGC, birçok kentte Esed'e bağlı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusuna bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına da değindi.

Muhabir: Ali Demir / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA