Başbakan Erdoğan, Trabzon’da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceğini belirterek “Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor, devam edecek.

Bedeli dünyada olduğu gibi bizde de ağır. Fakat bütün bunlara rağmen milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız” dedi.

Siirt’in Pervari ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 17 asker için Diyarbakır’da düzenlenen askeri törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buradan Başbakanlığa ait özel ‘ANA’ uçağıyla saat 13.50 sıralarında beraberinde Milil Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte Trabzon’a geldi. Başbakan Erdoğan'ı Trabzon Havaalanı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile çok sayıda partili karşıladı. Başbakan Erdoğan, karşılama sonrası bir müddet VIP Salonu’nda Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Giresunlu Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici ile Gümüşhaneli Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi'nin yakınlarıyla görüştü. Erdoğan daha sonra beraberindekilerle birlikte Başbakanlığa ait otobüse binerek havalimanında kendisini ve şehit cenazesini bekleyenlere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceğini belirten Erdoğan “Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Biraz sonra 2 tane şehidimiz Trabzon Havalimanı’na inecek. Birisi Gümüşhane’ye birisi Giresun’a gidecek. Terörün peşine milletimizle birlikte kararlı bir şekilde gideceğiz. Biz bu konuda samimiyiz. Yeterki beraber olalım, dayanışma içinde olalım. İnşallah sonucunu göreceğiz. Yeterki aramıza ayrılık gayrılık girmesin. Bu şekilde gidildiği sürece başarılı olacağız. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor, devam edecek. Bedeli dünyada olduğu gibi bizde de ağır. Fakat bütün bunlara rağmen milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından Rize’ye hareket etti.

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Rize’ye gidişi sırasında konvoyda giden araçlardan bazıları Araklı Tüneli mevkiinde hafif çaplı kaza yaptı. 4 aracın karıştığı kaza hafif şekilde atlatılırken, konvoy daha sonra yoluna devam etti .
Kaynak: İHA