Başbakan Erdoğan: Sonunda İnşallah Terörü Biz Ezeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yeter ki biz milletçe bir olalım, beraber olalım, dayanışma içerisinde olalım.Sonun da inşallah terörü biz ezeceğiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Siirt’in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerler için Diyarbakır’da yapılan törenin ardından, Başbakanlığa ait özel “Ana” uçağı ile Trabzon'a geldi. Başbakan Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Trabzon’a geldi. Başbakan Erdoğan'ı; Trabzon Havalimanı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve diğer yetkililer ile partililer ve vatandaşlar karşıladı. Başbakan Erdoğan, havalimanı VIP salonunda, Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Giresunlu Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici ile Gümüşhaneli Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi'nin yakınlarıyla görüştü. Daha sonra havalimanından çıkan Erdoğan, burada kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, “Başkanlık Yakışır Size” şeklinde afişler açtı. Otobüsün üzerine çıkarak vatandaşları selamlayan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Siirt’te şehit olan askerlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine ve edeceğine vurgu yapan Erdoğan, “Bedeli, dünyada olduğu gibi bizde de tabi ağır, fakat bütün bunlara rağmen bizler milletimizin istediğini, milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız. Çünkü bizim niyetimiz samimidir. Niyetimiz samimi olduğu için de bu işte başarılı olacağız. Yeter ki biz milletçe bir olalım, beraber olalım, dayanışma içerisinde olalım. Sonunda inşallah terörü biz ezeceğiz.” ifadelerini kullandı. “Aman aramıza ayrılık gayrılık girmesin.” uyarısında bulunan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ayrılığa, gayrılığa müsaade etmeyelim. Birbirimizi Hak için sevelim. Ve birbirimizi bu şekilde sevdiğimiz süreci biz başarılı olacağız.” Dün uzun bir yolculuktan sonra Türkiye’ye döndüğünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Endonezya’da bunu gördük, Brunei'ye gittik, orada aynı şekilde bunu gördük. Türkiye, artık inşallah 2023’e farklı hazırlanıyor. Herkes de bunun bilinci içerisinde, bunu görüyor. Ama bu sizinle oluyor, sizinle olacak, hep beraber olacak. Onun için bu kadro sizleri seviyor. Biz sizleri Allah için seviyoruz ve bu ülkeyi, bu milleti inşallah 2023’te dünyanın ilk 10’u arasına biiznillah sokacağız. Birileri bir şeyler söylerler, yazarlar, konuşurlar, hiç bunları kafanıza takmayın. Kervan evvelallah bu yolda inandığı gibi yürüyecektir. Hiç endişeniz olmasın.” dedi.

Daha sonra kendisine hediye edilen Trabzonspor kaşkolunu boynuna takan Başbakan Erdoğan, karayolu ile memleketi Rize’ye gitti.