Arap Turistlerin Beyaz Kabusu

İstanbul'dan kar görmek için Uludağ'a gelen Arap turistleri taşıyan midibüs, dönüş yolunda kara saplandı.

Arap Turistlerin Beyaz Kabusu
Araç içinde mahsur kalan Türk şoför ve Suriyeli rehberle birlikte toplam 28 kişilik kafilenin imdadına, karayolları ekipleri yetişti. Soğuktan donarak ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Araplar, yaşadıkları 5 saatlik kabusu "Uludağ'da Titanic'i yaşadık" diye anlattı. Edinilen bilgiye göre, Irak'tan tatil için İstanbul'a gelen 26 kişilik Arap kafilesi, kar görmek isteyince MEF Turizm firması şoförü Mehmet Enez (29) ve Suriyeli rehberleri Yaser Haddat (27) ile birlikte midibüsle Bursa'ya geldi. Teleferik’e binmek istediklerini belirten turistler, teleferiğin çalışmadığını öğrenince karayolunu tercih etti. Yine de merak ettikleri Uludağ'a çıkmak istediklerini kaydeden Araplar, midibüsle Sarıalan Mevkii'ne kadar geldi. Burada hatıra fotoğrafı çektiren turistler, merak ettikleri karın keyfini çıkardı. Yaklaşık iki saat Sonra dönüşe geçen kafileyi taşıyan midibüs, aniden bastıran karın etkisiyle buzlu yolda kaydı. Kara saplanan araçtakiler, kendi imkanlarıyla midibüsü çıkarmaya çalıştı. Fakat uzun uğraşlar Sonuç vermedi. Bu arada araçtaki yiyecekler ve su tükendi. Motorun soğumasıyla soğuktan üşemeye başlayan kafilenin kabusu, 5 saat sürdü. Yetkilileri arayarak yardım isteyen turistlerin imdadına, kar kürüyen Karayolları ekipleri yetişti.

Tekrar yola koyulan Araplar, yaşadıklarını dehşet anlarını anlattı. Tatillerinin kabusa dönüştüğünü kaydeden Araplar, "Uludağ'da Titanic'i yaşadık. 5 saat boyunca sadece kurtarılmayı bekledik" diye konuştu.

Midibüs şoförü Mehmet Enez ise, birçok yeri aramalarına rağmen kimsenin kendilerine yardıma gelmemesinden dert yandı. En Son kar kürümek için bölgede bulunan karayolları ekibinin telefonuna ulaşıp, kendilerini kurtarmak için yardım istediğini kaydeden şoför Enez, "Tam 6 saat Sonra imdadımıza o yetişti. Allah ondan razı olsun. Gelip bizi kurtardı. Onun sayesinde yolumuza devam edebiliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA