Varto Bdp'den Açlık Grevine Destek

Muş’ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Varto İlçe Başkanlığı tarafından, Türkiye genelinde sürdürülen açlık grevlerine destek vermek amacıyla dönüşümsüz açlık grevi başlatıldı.

Varto Bdp'den Açlık Grevine Destek
Parti binasında grevle ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Gıyasettin Altın, dönüşümsüz olarak açlık grevi karar aldıklarını anlatarak, "Gün gerçekten bekleme günü değildir. Gün gerçekten onurlu bir duruş sergileme günüdür. Bugün kendimize sahip çıkmazsak, değerlerimize sahip çıkmazsak inanın insanlığımıza sahip çıkacak gücü bile bulamayacağız. Biz zindanlardan ölümler çıkmadan bir kez daha Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükumeti uyarıyoruz. Bir an önce insani ve vicdani yarara çalışılarak bu soruna 'dur' deyin ve bir an önce çözüm üretin. Çözüm üretmezseniz gerçekten Türkiye çok farklı bir yöne gidecektir, çok farklı olaylar bekleyecektir. Çünkü Kürt halkı onurlu bir halktır. Kürt halkı asla ve asla kendi onuru için direnen insanları yalnız bırakmaz, onların ölümlerine seyirci kalmaz. Gerçek anlamıyla size yansımadan bu sorunu çözün ve Türkiye refaha kavuşsun. Biz ölüm haberlerini beklerken Başbakan dışarıda idam naraları atmaktadır. Bizim onurumuzu, bizim şerefimizi, bizim ahlakımızı asla ve asla ölümle ve idamla korkutamazsınız. Sayın Öcalan'ın idamının gündeme getirilmesi aslında Kürt halkının idamının gündeme getirilmesidir. Siz, Sayın Öcalan'ı idam ederseniz tüm Kürt halkını idam etmiş olursunuz" ifadelerini kullandı.

Barış ve Demokrasi Partisi İl Genel Meclis üyesi Abdulbaki Alp ise, ”Önemli olan onurlu ölmektir. Kürt halkı onurlu ölmek istiyor. Vicdanı olmayan, kendi insanını, kendi kimliğini tanımayana dinimizde gayretsiz deniliyor. Gayreti olan tüm insanları mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA