Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ebediyete İntikalinin 74. Yılında, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Bursa Heykel'deki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Balıkesir

Balıkesir'de Atatürk Parkı yakınındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Türk bayrağı göndere çekilerek yarıya indirildi.

Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Okullar ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı İsmail Ok ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Yalova

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Meftun Durman, parti temsilcileri, il yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından halk eğitim merkezine geçerek Atatürk'ü anma programına katıldı.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA