Gülşehir'de Sigara Denetimi

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya konulan tablet bilgisayar ile denetim yapan ekipler, ilçe merkezinde birçok iş yerini denetledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, belediye ve zabıta amirliğince oluşturulan denetim ekibi tarafından tablet bilgisayar ile yapılan sigara denetiminde, ilçe merkezinde vatandaşın yoğun olarak kullandığı lokanta, kahvehane ve özel büro gibi iş yerleri kayıt altına alındı.

Denetim sırasında yetkili memurlar, 4207 Sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri ile ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi gereği cezai işlem uygulanacağı konusunda iş yeri sahiplerini uyardı.

Her iş yerinde asılı bulundurulmak zorunda olan sigara yasağını gösteren levhaların kanuni ölçülerde olup olmadığının da denetlendiği sigara yasağı denetiminde, her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.

Tablet bilgisayarlı denetim hakkında bilgi veren Gülşehir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Özkan, tütünle mücadele faaliyetleri kapsamında ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi, rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın tablet bilgisayar dönemi başlattığını belirtti.

Bundan sonraki denetimlerin artık tablet bilgisayarlar ile yapılacağını kaydeden Özkan, tablet bilgisayarla denetimlerin anlık takibinin yapılacağını ve yapılan ihbarların anında değerlendirileceğini belirtti.

Cezai işlemlerle karşı karşıya kalmak istemeyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Özkan, sigara yasağına mutlaka uyulması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Dilaver Can

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA