Cihan Haber Ajansı Gündemi

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 74. ölüm yıl dönümünde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen törenlerle anılıyor.

Anıtkabir, Dolmabahçe Sarayı, Taksim Cumhuriyet anıtı ve Şişli Atatürk Evi ile Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde törenler düzenlenecek. (09.05 - 12.00)Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Uşak’ta valilik, üniversite, yurt, esnaf ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek, Kalfa Korusu Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulunacak. (11.30 -18.30) Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere ve ardından kapanış törenine katılacak. (20.00-22.00)Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ile görüşecek (18.00) TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Mehmet Ağar'ı dinleyecek. (11.30) Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 2. Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde toplanıyor. (10.00)Emektar kalaycı Salim ustanın müşterileri arasında Huber Köşkü de var(Tematik Özel)
Birçok el sanatı gibi kalaycılık da yok olmaya yüz tutan meslekler arasında. Salim ve Turan usta , İstanbul’da kalaycılığı unutturmamak için 52 yıldır hummalı bir şekilde çalışıyor. Yaşamları boyunca hiç hastalanmadıklarını söyleyen 72 yaşındaki Salim usta, “Ben bu teri atmadan uyuyamıyorum” diyor. Salim ustanın müşterileri arasında Cumhurbaşkanlığı’nın Tarabya’da bulunan Huber Köşkü de var. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye tarafındaki çatışmalar sebebiyle yaşanan gelişmeler ile takip ediliyor. Suriye sınırı ve Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa - MP Antalyaspor, Kardemir DÇ. Karabükspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor - Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçları oynanacak. (16.00- 19.00- 19.00)Beşiktaşlı futbolcular İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde etkinliğe katılacak. (14.30)