Adanalı Tekin Ailesinin Evine Ateş Düştü

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erdal Tekin’in acı haberi, Adana’nın Feke ilçesinde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Jandarma Özel Harekat Timi'ni taşıyan Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Sikorsky S-70 tipi askeri helikopterin, Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Erdal Eren’in baba ocağına ateş düştü. Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gözümlü köyünde ikamet eden Tekin ailesi, acı haberi öğle saatlerinde aldı. Baba Rafi Tekin, köy kahvesinde oturduğu sırada muhtara gelen telefonun ardından olayı öğrenirken, şehidin annesi Yüksel, kız kardeşi Sibel ve kardeşi Serkan Tekin ise Adana’daki akraba düğününde aldıkları acı haberle sarsıldı.

Acı haberin ardından gözyaşı döken baba Rafi Tekin’i İlçe Jandarma Komutanı teselli etmeye çalıştı. Türk bayraklarıyla donatılan şehidin evine köylüler akın etti.

Baba Rafi Tekin, sağlık ekiplerinin köy kahvehanesinde muhtara açtığı telefonda adının geçmesi üzerine eşinin şehit olduğunu anladığını belirterek, “Vatan sağ olsun. Haberleri sabah seyrettim. Kazanın Siirt’te olduğunu öğrenince şüphelendim. Sağlık ekipleri muhtarı arayınca ve adım geçince oğluma bir şey olduğunu anladım. Bir şey var mı diye sordum. Yok dediler. Ama anladım. Üsteleyince konuşmadılar” dedi.

Bu arada acı haberi Adana’daki akraba düğününde öğrenen şehidin annesi Yüksel, kızkadeşi Sibel, küçük kardeşi Serkan da köye doğru yola çıktığı öğrenildi.

3 yıllık uzman çavuş olan Erdal Tekin’in, 2 ay önce Tokat’ın Reşadiye ilçesinden Siirt’te tayin olduğu, en son 3 gün önce babası ile telefonda görüştüğü öğrenildi. Yıllık iznini ise 2 ay önce Siirt’e gitmeden köyünde kullandığı öğrenildi .
Kaynak: İHA