Van’da Soba Satışları Başladı
Van’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba satışları da başladı
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte soba satışlarında da artış yaşandığını belirten esnaflar, işlerin daha da açılacağından ümitli olduklarını söylediler.

Özellikle kırsal alanda yaşayanlar tarafından tercih edilen odun ve tezekle yakılan sac sobaların yanında çinko sobalarında rağbet gördüğünü dile getiren İnan, “Saç soba kullanan köylüler, sobanın özelliklerine de çok dikkat ediyor. Sacının kalın olması, fırının geniş olması, uzunluğu ve yüksekliği onlar için önem taşıyor. Ancak sac sobaların 2 yıl dayanabilme özeliğinden dolayı vatandaşlar çinko sabalara da rağbet gösteriyor. Çünkü, çinko sobaların ısıyı daha uzun süre tutabilme özelliğine sahip olması onun tercih edilmesinin en büyük sebebidir” diye konuştu.
Saç sobaların fiyatının 30 ila 100 TL arasında değiştiğini belirten İnan, çinko sobaların ise 50 ila 120 TL arasında alıcı bulduğunu sözlerine ekledi .
