Tbmm Kit Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Bilecik Milletvekili Poyraz Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu hakkındaki iddialara ilişkin, ''Her şey yavaş da olsa usulü dahilinde yapılacaktır. Bu anlamda kimsenin kaygısı, endişesi olmasın. Saklı ve gizli hiçbir şey kalmayacaktır'' dedi.

Poyraz, partisinin Bozüyük İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, iddialarla ilgili sürecin siyasi olmadığını söyledi.

Bunun tamamen idari, gerek duyulması halinde hukuki çerçevede takip edilmesi, hazırlanacak raporlar ve verilecek kararlara saygı duyulması gereken bir süreç olduğunu belirten Poyraz, şöyle devam etti:

''Kamuoyumuzdan ve vatandaşlarımızdan şu konuyu sorgulamalarını rica ediyorum. Ben Fahrettin Poyraz olarak, Bilecik'te hangi belediye başkanını veya siyasi kişiliği, özellikle kendi partimden olan bir belediye başkanını niye siyasi hasım olarak alayım- Zaten partimizin tüzüğü gereği 3'üncü dönem milletvekilliği yapan, bundan sonra da Bilecik'te veya Türkiye'nin herhangi bir ilinde milletvekili adayı olmayacak, olamayacak birisiyim. Bozüyük Belediye Başkanlığı'na aday olma gibi bir düşüncem de yok. Benim Başkan ile kişisel, siyasi herhangi bir anlamda hesabım veya husumetim yoktur, olamaz. Sayın Başkan, neden hizmet edemediğini açıklarsa bizim de ayrıntısıyla nelerin bizler tarafından yapıldığını, ne aşamaya getirildiğini, nelerin de kendisi tarafından nerede bırakıldığı ve bıraktırıldığı konusunda detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşabiliriz.''

-''İçimize sinmeyen birtakım hususlar var''-

Poyraz, yanlışa ''yanlış'' demekten çekinmediklerini ve yanlışın üzerine gittiklerini anlattı.

Bir siyasi parti olarak yapılması gereken sürecin başlatıldığını dile getiren Poyraz, şöyle konuştu:

''Belki süreç ağır işliyor olabilir. Kamuoyu tarafından bu durum böyle algılanabilir. Bu da bizim Büyük Kongremize denk gelmesinden kaynaklanmıştır. Sayın Başkan'ın dinlenilmediği, görüşlerinin alınmadığı konusuna gelince de elbette bu, Disiplin Kurulumuzun süreç içindeki kararları sonrası alınacaktır. Başkan'ın yeni göreve başlayan Yerel Yönetimler Başkanımız Menderes Türel ile görüştüğünü, kendi görüşlerini partimizin en yetkili kişilerine aktarma imkanı bulduğunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Yani bizim kimseyi dinlememe veya birilerine haksızlık etme, zulüm etme gibi bir konumumuz asla ve asla olamaz. Her şey yavaş da olsa usulü dahilinde yapılacaktır. Bu anlamda kimsenin kaygısı, endişesi olmasın. Saklı ve gizli hiçbir şey kalmayacaktır. Burada hoşumuza gitmeyen, içimize sinmeyen birtakım hususlar var. Belediye Başkanı çıksın, söylesin. 16 yaşında, ehliyeti olmayan çocuğun temizlik şirketine ait araçla ne işi olabilir, temizlik şirketine ait aracı neden kullanır- Bunu izah etsin.''

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA