Tatvan Belediyesi’nden Temzilik Timi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçenin en önemli caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’ndeki temizlik sorununu çözüme kavuşturmak için gün boyu temizlik yapacak bir tim kurdu.

Tatvan Belediyesi’nden Temzilik Timi
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Cumhuriyet Caddesi’nde yol boyunca rutin yapılan temizliğin dışında 8 kişilik bir ekibin cadde, yol kenarı ve kaldırımlarda gün boyu temizlik çalışması yürüteceğini açıkladı.

Abdullah Ok, Tatvan Belediyesi olarak çevre temizliğinde kullanılan geçmişten kalma yöntemlere de son vererek yeni bir dizayn getirdiklerini söyledi.

Yeni sürülebilinir ayrıştırıcı çöp araçları alarak temizlik hizmetlilerine giysi ve kıyafetleri ile birlikte hijyenik çalışmaları için araç gereçler aldıklarını ifade eden Başkan Abdullah Ok, alınan kararlar doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi’nde akşam saatlerinde çöplerin toplatılması, sabah saatlerinde ise yol kenarlarının süpürge aracı ile temizletilmesinin ardından caddenin temizliği için yeni bir çalışma ile gün boyu 8 kişilik ekibin caddeyi temizlemesi için görevlendirildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde esnaf, muhtar ve vatandaşların katılımıyla “Tatvan için temizlik atağı” konulu bir toplantı düzenlendiklerini de hatırlatan Abdullah Ok, “Toplantıda temizlik sorununun belediye öncülüğünde esnaf, muhtar ve halkın katılımıyla el ele vererek aşılacağını dile getirmiştik. Toplantıda gelişen öneriler doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi’nin gün boyu temizliğinin sağlanması önerisi sıkça dile getirilmişti. Belediyemiz toplantıda dile getirilen bu öneriyi değerlendirdi ve caddeyi gün boyu temiz tutacak bir ekip oluşturdu. Yaptığımız toplantıda temizlik için yapılan öneriler bir bir hayata geçirilecektir. Ayrıca temizlik konusunda esnafların ve halkın üzerlerine düşen sorumluklarını da unutmamaları gerekiyor. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA