Seydişehir’de Esnafa Hijyen Eğitimi
Konya’nın Seydişehir ilçesinde, gıda imalatçısı ve satıcılarına hijyen eğitimi verildi.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar , seminerin açılış konuşmasında , zorunlu olan hijyen eğitimini Konya’ya gitmeden ilçede almalarını sağladığını için Bekir Duvarcı’ya teşekkür etti .
Bekir Duvarcı da konuşmasında , hijyen eğitiminin önemine değinerek , “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Çeşitleri Tebliği ile ekmek üretenlerinde ekmek satanlarında temel gıda ve hijyen eğitimi alam zorunluluğu var . Uymayanlara da 6 bin TL’den 12 bin TL’ye kadar ağır para ceza yaptırımı var . Seydişehir oda başkanımızın talebi üzerine üyelerimize ilçede eğitimi vermeyi uygun gördük . Bu eğitim üyelerimize çok faydalı olacak ve çok şeyler katacak” dedi .
Yrd . Doç . Dr . Ahmet Ünver , seminerde denetimlerde alınan gıda numunelerinde en fazla insan dışkısına rastlandığını söyledi .
Ünver imalatçıları uyararak , “Bu seminerin bence en önemli yanı ceza müeyyidesi değil , ne yeyip içtiğimizdir . Alınan gıda numune örneklerinde en fazla insan dışkısı görülüyor , yani sağlığımızla oynanan bu olumsuzlukta insan faktörü ve eğitim çok önemlidir . Ninelerimiz , annelerimiz bize diyorlar ki , eskiden böyle şeyler var mıydı? Bu sorunun cevabı bende var : Anne ve babalarımız eskiden 9 - 10 çocuk yaparlarmış , yaptıkları çocukların 3’ü 4’ü ölürmüş . Bu ölümlerin genelinde gerekli hijyene dikkat edilmemesinden dolayıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu .
