'Okuyorum o halde varım'
Yenişehir İlçesi Süleymanpaşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, ''Okuyorum o halde varım'' isimli kitap toplama kampanyası başlattı.

Okul Müdürü Medeni Buğra, kampanya dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı açıklamada, okul kütüphanelerinin geçtiğimiz yıl bir sanayici tarafından tamamen yenilendiğini belirterek, yaptıkları çalışmada kütüphanede 150 tane kitap kaldığını söyledi.
Bu nedenle böyle bir kampanya yapmayı düşündüklerini ifade eden Buğra, ''Sesimizi duyan herkesin kampanyamıza destek olmasını istiyoruz. Amacımız kütüphanemizin tamamen yenilenerek her öğrencinin kitap okumasını sağlamaktır. Hedefimiz 3 bin kitap. Bu hedefi yakalayana kadar kampanyamız devam edecek. Kampanyaya emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum'' dedi.
Okulun son yıllarda her alanda ciddi başarılar elde ettiğini, özellikle AB'ye yaptıkları projeler sayesinde öğrencileri Romanya, İtalya, Estonya ve Letonya gibi ülkelere götürdüklerini kaydeden Buğra, ''Bunun yanı sıra okulumuza beyaz bayrak kazandırdık. Yine okulumuz tarihinde ilk defa fen lisesine bir, Anadolu Lisesi'ne ise 7 öğrenci gönderdik'' diye konuştu.
Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, şube müdürleri Hüseyin Hacıoğlu, Mustafa Baltacı, okul kütüphanesine 100 kitap alma sözü verdiler.
Bu arada, Cumhuriyet koşularında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
