Misland Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ:
Elazığ'ın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan MİSLAND'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, "Doğu’nun geri kalmasında finans sistemlerinin de sorumluluğu var" dedi.

Bu yaklaşımla 30 yıldır terörle uğraşan Doğu illerinin gelişmesinin hiç de kolay olmadığına vurgu yapan Nihat Demirbağ, Doğu’nun kalkınması için idealistçe yatırım yapan, sosyal ve ihtiyaç olan projeleri üreten kişi ve kuruluşlara gönülden ve gerektiğine risk de alarak destek verilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’de finansman araçlarıyla ilgili sorun olduğuna dikkat çeken Demirbağ, bankaların bazen BDDK’yı, bazen ciroyu bazen performansı bazen karın azlığını bahane ederek sosyal sorumluluklarını unutup büyük çaplı projelerin finansmanına destek olmadıklarını söyledi.
Gerçekten sorun BDDK ile ilgili değilse, BDDK’yı bu konuya eğilmeye davet ettiğini ifade etti.
Öz sermayesi ile 50 Milyon lira yatırım yapan ve borcu olmayan bir yatırıma yüzde 10 kredi verilmemesini bir türlü anlayamadığını aktaran Demirbağ, "Gerekli ve önemli projelere verilen teşvik ve desteklerdeki yetersizlik sonucu doğuunun kalkınmasında sıkıntı yaşandı. Geri kalmışlıkta birçok faktörle birlikte finans sisteminin de sorumluluğu var. Sosyal sorumluluğun önemini tüm ilgililere hatırlatma isterim. Ekonomi kurmaylarına duyurulur" diye konuştu
