Kepez’den ‘İnsan Hakları Kütüphanesi’

Kepez Belediyesi, Antalya Kent Konseyi işbirliği ile Gazi Bulvarı Sanayi Kavşağı’nda bulunan Adnan Menderes Parkı içerisine ‘İnsan Hakları Kütüphanesi’ inşa edecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Bulvarı Sanayi Kavşağı’nda bulunan Adnan Menderes Parkı’nın içerisine, İnsan Hakları Kütüphanesi yapacaklarını açıkladı.

Başkan Tütüncü, Antalya Kent Konseyi ile birlikte kütüphaneyi inşa edeceklerini belirtti.

İnsan Hakları Kütüphanesi için nitelikli bir mimari proje hazırlandığını kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kütüphane projesiyle Antalya’nın protokol yolu olan Gazi Bulvarı’nda güzel bir eseri kente kazandıracaklarını ifade etti.

Tesisin, parkın içerisine yapılabilmesi için imar planı tadilatı yapacaklarını aktaran Başkan Tütüncü, ihale sürecinin ardından kütüphanenin yapımının başlayacağını bildirdi.

Başkan Tütüncü, tadilat çalışmasıyla yeniledikleri Adnan Menderes Parkı’nda yapacakları İnsan Hakları Kütüphanesi’nin açılışını da 27 Mayıs askeri müdahalesinin 53. yıldönümünde gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Başkan Tütüncü, kütüphane projesiyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA