Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan Devletin Zirvesiyle Görüştü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya gelerek, Fransa ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini değerlendirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, CCI France Başkanı Marcon ve Karacan ile birlikte devlet erkanına bir dizi ziyarette bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gerçekleştirdi. Görüşme Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Gül, toplantıdaki konuşmasında, Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile TOBB'un yakın işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ikili ilişkilerin daha da artması gerektiğini vurguladı.

Karacan ise Eskişehir'in yatırım iklimi ve potansiyellerini anlattı

CCI France Başkanı Marcon da, görüşmelerin Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine katkı sağlamasını temenni ettiğini belirterek, CCI France'ın ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ilerletilmesi için çaba gösterdiğini ve bu bağlamda TOBB ile yakın işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Fransa ile Türkiye'nin ekonomik ilişkileri, Türkiye'nin AB Üyeliği'nde Fransa'nın tavrı, vize sorunu değerlendirildi.

Eskişehir'in yatırım için çok büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Karacan, Marcon'a Eskişehir ekonomisinin dinamikleri, yatırım fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgi verdi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA