Döviz Bürosu Cinayetine Müebbet

İzmir'in Çankaya semtinde 13 ay önce silahla döviz bürosunu basıp, iş yeri sahibini öldürmekten yargılanan şahıs ömür boyu hapse mahkum edilirken, ona yardım eden iki sanığa da toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Çankaya semtinde 13 ay önce meydana gelen olayda, İZSU'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Yıldırım, Gazi Bulvarı 116 numarada bulunan Efes Döviz Bürosu’nu silahla basarak kasadaki paraları istedi. Döviz bürosu sahibi Hasbi Tırış (55), kasadaki paraları vermek istemeyince Mustafa Yıldırım silahını ateşledi. Tırış'ı sol göğsünden vuran Yıldırım, kasadaki 24 bin TL’yi alarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan döviz bürosu sahibi ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis olaydan sonra bölgede bulunan tüm MOBESE kayıtlarını inceleyip, soyguncunun kimliğini tespit etti. 35 BBM 33 plakalı otomobile binerek uzaklaşan Mustafa Yıldırım ile kendisine olaydan sonra yardım eden arkadaşları Hasan Altunbaşak, Sedat Tabak ve M.U. kısa sürede yakalandı. Mustafa Yıldırım'ın gasp ettiği 23 bin 275 bin lira ile suçta kullanılan tabanca da ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan M.U. dışındaki 3 şahıs tutuklandı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu Mustafa Yıldırım ve Hasan Altunbaşak ile tutuksuz yargılanan Sedat Tabak ve M.U. katıldı.

Pişman ve üzgün olduğunu belirten sanık Mustafa Yıldırım, “Olay günü alkollüydüm. Ben bu olayı nasıl gerçekleştirdiğime bir türlü inanamıyorum. Vereceğiniz karara saygılıyım" dedi.

Diğer 3 sanık da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, adam öldürmek suçundan Yıldırım'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığın mahkemedeki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapse çevirdi. Yıldırım, ayrıca yağma suçundan 14 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Yıldırım'a yardım etmekten yargılanan Hasan Altunbaşak 5 yıl, Sedat Tabak da 2 yıl 6 ay ceza aldı. Tutuksuz yargılanan M.U. ise beraat etti .
Kaynak: İHA