Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

( 11.00-12.00-15.00)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak, Erdoğan ve Filat daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (16.00-18.00)Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla bakanlıkta alt işverenlik çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapacak. (11.00)Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Norveç Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Bayan Ine Eriksen Soreide başkanlığındaki milletvekili heyetini bakanlıkta kabul edecek. (14.45)Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılacak. (19.30) CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. (13.00) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'ndeki Yarımca Şantiyesi'nde hızlı tren hattıyla ilgili brifing alacak. (11.00)Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Muğla’da, valiliği ziyaret edecek, il koordinasyon toplantısına, fidan dikim törenine ve Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'ne katılacak. (11.00-11.30-14.30-16.30)Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ekim ayı ihracat rakamlarını Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kamuoyu ile paylaşacak. (11.00)TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki heyet, Bolu’da cezaevinde açlık grevi yapanlarla görüşecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Renaissance İstanbul Bosphorus Otel'de, BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin 30. yıl kutlama etkinliğine katılacak. (10.00) Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türk-Fransız ticaret heyetini, Ortaköy Ofisi'nde kabul edecek. (15.00) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İnovasyon Türkiye Fuarı’na ve 14. Uluslararası İstanbul Autoshow 2012' fuarının açılışına katılacak. İstanbul Autoshow 2012'nin açılışında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da bulunacak. (10.00) Bursa’da 104 yaşında emekliliğe hak kazanan İbrahim Eren’e ‘Aylık bağlama kararı’ elden teslim edilecek. (10.00)
Amerika, Sandy kasırgasının yaralarını sarıyor.Çin’deki Uluslararası Kültür Festivali'ne “Ney ve Darbuka” damga vurdu. Çin'in kendi ürettiği beşinci nesil ikinci model hayalet savaş uçağı ilk kez havalandı. Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.
Bursaspor, Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. (18.00)Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. tur maçlarına 8 karşılaşma ile devam edilecek. (13.30-15.30-18.00-20.30)Türk takımlarının voleybol ve basketbolda Avrupa kupaları grup maçlarına oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek.Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal ve Teknik Direktör Fatih Terim ile bazı yöneticiler İstanbul Autoshow Fuarı’na katılacak. (14.00)Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek .