Çatışmalar Nedeniyle Birçok Suriyeli Sakat Kaldı

Suriye Ordu Birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar sürerken, bir çok Suriyeli, vücutlarının bir bölümünü kaybederek sakat kaldı.

Çatışmalar Nedeniyle Birçok Suriyeli Sakat Kaldı
Suriye’deki isyan 20'nci ayına girmesine rağmen bir türlü olaylar durulmazken, çatışmalar her geçen gün şiddetini attırarak sürüyor. Suriye Ordu Birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken on binlerce insan da yaralandı. Suriye ordusunun açtığı ateş, keskin nişancıların açtığı ateş ve Suriye uçaklarından atılan bombalar nedeniyle yaralanan Suriyeliler, Kilis'e getiriliyor. Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılan Suriyeliler, taburcu olduklarında ülkelerine dönmeden önce bakımevinde tedavi görerek iyileştikten sonra ülkelerine dönüyor. Bakımevinde 30 Suriyelinin tedavisi sürüyor. Ancak bir çoğu vücutlarının bir kısmını kullanamaz halde... Bazı Suriyeliler, ayaklarının bir bölümünü kaybederken, savaş Suriyeliler üzerinde uzun süre etkisini sürdürecek gibi görünüyor.

Suriyeliler, devlet başkanları Beşşar Esad ve ordusuna tepki göstererek, "Allah Beşşar Esad’ı bildiği gibi yapsın. Kısa süre içerisinde inşallah gidecek, Suriye’ye özgürlük gelecek. Bize Türkiye’den başka yardım eden yok. Allah Türkiye’den razı olsun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere yaptığı yardım için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA