Burdur Thk, 29 Ton 400 Kg Deri Topladı

Türk Hava Kurumu Burdur Saymanı Adnan Büyüktekin, deri toplama faaliyetleri kapsamında merkez ve köylerinde 29 ton 400 kilogram deri toplandığını açıkladı.

Deri toplama faaliyetinin son bulduğunu ifade eden THK Saymanı Adnan Büyüktekin, "Türk Hava Kurumu Burdur Şubesi olarak, 2012 yılı Deri Toplama Faaliyetleri sona erdi. Burdur ili ve köylerinde bin 800 koyun, 3 bin 700 keçi, 24 ton’da sığır derisi toplandı, tabi ki muhtarların destekleriyle oldu. Burdur Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı destek oldular" diye konuştu.

THK Burdur Şubesi olarak 18 araç ve 50 personelle gerçekleştirilen deri toplama faaliyetinde yaklaşık 100 bin TL gelir elde edileceğini ifade eden THK Saymanı Adnan Büyüktekin, "Burdur ili ve köylerimizde muhtarlarımız aracılığıyla topladık derileri, derilerimizin toplam geliri 100 bin TL civarında olacak bu sene, tabi paydaş kuruluşlarımız var. Biz sadece Türk Hava Kurumu olarak toplamıyoruz. Derilerin yüzde 50’si Burdur Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne aktarılacak. Türk Hava Kurumu derilerin yüzde 4’ünü Kızılay’a verecek, yüzde 3’ü SHCEK’e verilecek, yüzde 3’de Diyanet Vakfı’na aktarılacak. Bu vakıf ve kurumlarda ihtiyaç sahibi kişilere yardım ulaştıracak" dedi

18 tane araç ve 50 işçinin yemek, yakıt giderlerinin karşılandıktan sonra kurumun kalan pay ile vatandaşlara ücretsiz kurs verileceğini kaydeden Büyüktekin, "Yine halktan aldığımız halka dönecek. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesi kuruldu. Bu sene üniversite sınavına giren öğrencilerimizden katılım oldu. Türkiye genelinde 3'üncü sırada bir üniversiteyiz. Bundan sonra da ilk sıraları zorlayacağımıza ben inanıyorum. Yine 1950 yılında kapatılan uçak fabrikası yeniden faaliyete geçti. Uçak çizimlerimiz hazır. 2014 yılı başlarında da kendi çizimlerimiz olan Türk uçaklarımız gökyüzünde olacak. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu her derinin ne şekilde değerlendirilmesini bilmesi gerekiyor. Ben bize destek olan tüm köy muhtarlarımıza, idare amirlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA