Atso Akademi Okul Gibi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Akademi’nin üyelere ve çalışanlarına dönük faaliyetlerine bu hafta 4 ayrı konuda verilecek eğitimlerle devam edeceğini bildirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ATSO Akademi yapılanması ile Antalya İş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim taleplerini karşılamaya devam ettiklerini belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, üyeler tarafından yoğun şekilde talep edilen 4 ayrı konuda eğitimler düzenleyeceklerini kaydetti.

Budak, “07 Kasım 2012 tarihinde yapacağımız Duygusal Zeka eğitiminde; Dr. M. Naci Çuhacı tarafından katılımcılarımıza, işyerinde duyguların yerini ve önemini daha iyi kavrama, duyguların farkına varma, duyguların sözel ve beden dili ile ifade edilmesi, olumsuz duygularla nasıl baş edilebileceğini öğrenme, davranışların farkına varılan duygular yoluyla yeniden düzenlenebilmesi, bireysel motivasyon sağlayan duyguları keşfetme, karşıdaki bireyin duygularını anlayabilme ve anlaşılan duyguları karşısındakine geri iletebilme, duygu ve tepkilerin ilişkilerimizi kontrol ettiğinin kavranması anlatılacak. 8 Kasım 2012 tarihinde düzenleyeceğimiz Yönetim Becerileri Eğitimi’nde eğitmen Reşat Güney tarafından katılımcılarımıza, yönetim kavramı, klasik ve modern yönetim anlayışındaki farklılıklar, yönetim unsurları, Türk yöneticiler ve çalışanların genel özellikleri, yönetsel beceriler, yönetim fonksiyonları, ekip ruhu bireysel ve toplam performansın etkileşimi, etkin iletişim dinamikleri, başarılı iletişim kuralları, iletişim hedefine göre iletişim türleri, motivasyon motive eden liderlik ve yönetim tarzı çatışma yönetimi, toplantı yönetimi, iletişim kazaları başarısız iletişimin yaygın sebepleri anlatılacak” dedi.

08-09 Kasım 2012 tarihlerinde Türk Standartları Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Temel Eğitimi’nde TSE eğitmenleri tarafından katılımcılara çevre yönetim sisteminin, çevre politikasının geliştirilmesi, uygulanması, başarıya ulaştırılması, gözden geçirilmesi ve sürekliliği amacını güden kuruluşlar için kuruluş yapısı, planlama faaliyetleri, sorumluluklar, uygulamalar, usuller ve işlemleri ile çevre yönetim sistemleri standartları ve çevre yönetim sistemlerinin kurulması çalışma basamakları anlatılacağını belirten Budak, şunları söyledi: ”09 Kasım 2012 tarihinde düzenleyeceğimiz Etkili İletişim Eğitimi’nde ise eğitmen Deniz Sarışın Gökkuş tarafından katılımcılarımıza, kendimle iletişim kurma şeklim nasıl? nasıl olmalı?, sosyal hayatımda nasıl iletişim kuruyorum?, değiştireceklerim, koruyacaklarım neler olmalı sorularına cevap aranacak, iş dünyasındaki iletişim şekillerini etkin kullanabilme yolları konusunda bireysel uygulamalar ve beyin fırtınası yapılacak. Her birisi konusunda uzman kişilerce yürütülecek ve katılımcılarımıza sertifika verdiğimiz bu eğitimlerimize tüm üyelerimizi, çalışanlarını ve konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz.” Budak, eğitim faaliyetlerinin ATSO internet sayfası ile ATSO’nun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ve eğitimlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğü’nden alınabileceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA