Atatürk'e Almanya'da Senfonili Anma

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için 10 Kasımda Almanya’da sahne alacak.

Atatürk'e Almanya'da Senfonili Anma
Tarlalarda, kapalı cezaevlerinde ve okullarda verdikleri konserlerle 7’den 70’e herkesi klasik müzikle buluşturan ÇDSO, Kasım ayında Almanya turnesine çıkıyor. 5 Kasım'da Aachen ve 8 Kasım'da Bonn kentlerinde konser verecek olan ÇDSO sanatçıları, orkestra şefi Betin Güneş yönetiminde, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da da Köln’de ‘Atatürk’ü Anma Konseri’ verecek. Anna Sophie Dauenhauer'in solist olarak katılacağı konserde, Cemal Reşit Rey, Beethoven ve Dvorak'ın eserleri seslendirilecek. Şef Betin Güneş'in Atatürk için bestelediği 'Atatürk Yaşıyor' adlı eseri de ilk kez bu konserde seslendirilecek.

ÇDSO Müdürü Okan Urşan, yaptıkları çalışmalar ile klasik müziğin daha yaygın dinleyici kitlesine ulaşmasını hedeflediklerini anlattı. Urşan, sezon sonunda Adana’da 70 konser vermiş olacaklarını kaydederek, bu konserlere ‘marka’ olmuş şef ve solistlerin katıldığını söyledi.

Urşan, “Eğitim konserlerimizle de binlerce öğrenciyi klasik müzik ve enstrümanlarıyla tanıştırıyoruz. Adana’da 29 Ekim’de de Cumhuriyet Konseri verdik, 5 Ocak’ta da Adana’nın Kurtuluşu Konseri’ni vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 74'üncü yılında önce 2 Kasım'da Adana'da, sonra Almanya'da anacağız. Onur, gurur ve heyecan duyuyoruz. Dinleyicileri konserlere çağırıyoruz” dedi.

Orkestra şefi Betin Güneş ise Atatürk’ün sadece 10 Kasım’da değil her gün anılması gerektiğini ifade ederek, Almanya’da Atatürk’ü anmak için konser vereceklerinden dolayı gururlu olduklarını belirtti.

Güneş, “Klasik müziğin merkezi Almanya'da her şeyin en iyisini isteyen Atatürk'e yakışır biçimde, onu iyi müzikle anacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA