Sanatçılar Burdurlularla Buluştu

Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde Burdur’da yapılan etkinlikte sinema sanatçıları Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonun Burdur ayağında sanatçılar Burdur’u gezdi. Ünlü sanatçıların şehir turu vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Aralarında Coşkun Göğen ve Ahu Tuğba gibi sinemaya yıllarını vermiş sanatçıların bulunduğu sanatçı ekibi, Şeker Kavşağı'ndan yola çıkarak Cumhuriyet Caddesi boyunca ilerledi. Sanatçılara CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve vatandaşlar eşlik etti. Sanatçı İlyas Salman’ın sol kolunu yumruk yaparak halkı selamlaması dikkat çekti. Sanatçılar şehir turunun ardından Belediye Serenler Tesisleri'nden Burdur’u seyrederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Tesiste sanatçıları Burdur Valisi Nurettin Yılmaz karşıladı. Vali yılmaz Sanatçılarla bir süre sohbet etti. Burdur’un küçük ve sempatik insanların bulunduğu bir yer olduğunu belirten Sanatçı Coşkun Göğen, korteje genelde gençlerin eşlik ettiğini söyledi.

Burdur’a ilk defa geldiğini anlatan Sanatçı Hasan Yalnızoğlu, Antalya’daki festivalin yakın şehirlere taşınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Halkın ayağına kadar gidip onları mutlu etmenin kendisini de çok mutlu ettiğini söyleyen Sanatçı Yalnızoğlu, “Ben çocukların kalbiyle baktığını düşünüyorum. Çok saf ve temiz. Şu an pozitif enerjiyle doluyum. Çünkü kortej boyunca bizle yürüdüler ve güzel şeyler söylediler. İyi ki gelmişim.” şeklinde konuştu.

Sanatçılar, gezinin ardından Antalya’daki programa katılmak üzere şehirden ayrıldı .