Muş’ta Kurbanlık Telaşı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Muş’tan batı illerine kurbanlık taşınması hızla devam ediyor.

Muş’ta Kurbanlık Telaşı
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Muş'tan batı illerine 15 bin kurbanlık hayvan sevk edildi. Muş'tan da her gün onlarca kamyon ile İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük kentlere kurbanlık hayvan taşınıyor. Hayvan sahipleri, yolculukta büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, masraflardan yakınıyor.
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, Muş’tan bu yıl yaklaşık 15 bin kurbanlık hayvanın sevk edildiği belirtildi. Sevkiyat öncesi hayvanların pasaportlarının ve küpe numaralarının kontrol edildiği ifade edildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, "Bu yıl küçük ve büyükbaş olmak üzere 15 bin civarında hayvan gönderdik. Sevk öncesi hayvanların veterinerlerin yaptığı pasaportları ve küpe numaraları kontrol edildi. Veterinerlerimiz kurbanlık hayvanların sağlıklı olup olmadığını inceledi. Bu yıl yapılan hayvan sevkıyatı, geçen yılla orantılı şekilde sürmekte." dedi.

Korkut'ta bağlı Yürekli köyünde hayvancılık yapan Kamuran Korkmaz, kurbanlık hayvanlarını satmak için Bursa'ya götüreceğini ifade etti.

Korkmaz, "14 büyükbaş hayvanımı 3 yıldan beri besliyordum. Bunları satmak için Bursa'ya götürüyorum. Hayvanları satamazsam ciddi bir zarara uğrayacağım. Çünkü bugüne kadar çok masrafım oldu." şeklinde konuştu.

Yavuz Deniz isimli vatandaş da, hayvanları 6 aydır yaylada beslediğini ve bu hayvanları satmak için Bursa'ya götüreceğini kaydederek, devletin besiciye destek vermesi halinde bölgede hayvancılığın daha da gelişeceğini dile getirdi. Hayvan tüccarlarından Ramazan Sevimli ise "Bu sene kurbanlık fiyatları düşük. Arabalar çok pahalı. Arabalar 2 bin 800 liraya kadar Bursa’ya götürüyor. Hayvan fiyatları da geçen yıla göre düşük. Geçen yıl 5 bin lira olan bir hayvanın fiyatının bu yıl 3 bin liraya kadar düştüğü söyleniyor." ifadelerini kullandı .