AK Parti Grup Toplantısı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin gölgesinden korkanların değil, yedi düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseldiğini belirterek, CHP’nin tezkereye karşı çıkmasını, “Bu hadise de, CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır” diyerek değerlendirdi.

AK Parti Grup Toplantısı…
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin sesini her platformda en gür şekilde duyurmanın gayreti içerisindeyiz” diyerek, Türkiye’nin her zaman mazlumun yanında olduğuna gönderme yaptı. Erdoğan, “Ermenistan’ın Karabağ’daki haksız işgali karşısında her platformda kardeş Azerbaycan’ın yanında olduk, olacağız” derken, ayrıca bir zamanlar nükleer konusunda sıkıntılar yaşayan İran’ın bile yanında durduklarını hatırlattı. AK Parti’nin dış politikasını eleştirenlere sert cevap veren Başbakan Erdoğan, “At gözlüğüyle bakanların bizim dış politika vizyonumuzu anlamasını ve takdir etmesini elbette beklemiyoruz. Ama biliyoruz ki, milletimiz bizi anlıyor. Attığımız adımları tasvip ediyor” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti gölgesinden korkanların değil, yedi düvele meydan okuyanların omuzlarında yükselmiştir” diyen Başbakan Erdoğan, tezkere konusunda ‘hayır’ oyu kullanan CHP’ye yüklendi. CHP’nin BDP’nin kuyruğuna takıldığını ifade eden Erdoğan, “Bu hadise de, CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır” diyerek, “Esed aşkının CHP’nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değil” diye konuştu.

“Suriye konusunda ekonomik ve siyasi yasaklarla hareket etmiyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, “AK Parti’yi Suriye konusunda ileri gitmekle, başını ağrıtmakla suçlayanlar büyük bir hata içindeler” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA