Ak Parti Aksaray İl Başkanı Yıldırıcı'dan Akçakale Açıklaması

AK Parti Aksaray İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, Suriye tarafından Türkiye’ye atılan ve Akçakale’ye düşen top mermilerinin sonucunda yaşanan can kayıplarının üzüntü verici olduğunu belirtti

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Yıldırıcı'dan Akçakale Açıklaması
Suriye'nin Türkiye'ye yönelik mütecaviz tavrının sürekli bir hal aldığını belirten AK Parti Aksaray İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, “Ülkemiz sınırları içine top mermilerinin atılması bardağı taşıran son damla olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin egemen ve bağımsız bir devlet olduğu ve egemenliği konusundaki hassasiyeti de göstereceğiz. Ardı ardına gelen top mermileri sebebiyle Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçemizde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaşanan bu insanlık dramı nedeniyle Akçakale'deki sınır noktasındaki vatandaşlarımız taşınmak zorunda kalmıştır” dedi.

Hem Orta Doğu’nun, hem de İslam Alemi’nin lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti’nin olaya en uygun cevabı angajman kurallarının gereği olarak Suriye anında en sert şekilde karşılık bulduğunu belirten Başkan Yıldırıcı, “Başta top mermisinin geldiği bataryaları vurarak daha sonra da meclisten tezkere kararını alarak verilmiştir. Ülke bütünlüğünün sadece AK Parti’nin meselesi değil, milli bir meseledir. Birlik ve beraberlik mesajları verilmesi, tüm siyasi partilerin el ele verip, milletçe tavır ortaya konulmasının gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA