Tehlikeye Aldırmadan Şelaleye İnip Serinlediler

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde düzenlenen 1. Hacımusa Doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlar, 10 kilometre yolu yürüdükten sonra tehlikeye aldırmadan dik yamaçtan şelaleye inerek serinlediler.

Tehlikeye Aldırmadan Şelaleye İnip Serinlediler
Gökçebey Hacımusa beldesinde bulunan şelaleye inmek için dik yamaçtan inen vatandaşlar tehlikeye aldırış etmedi. Özellikle bayanların zorlandıkları yamaçta, bayanlara yanlarında beraber indikleri erkekler yardımcı oldu. Çocukları, kucaklarında babaları aşağı indirdi. Zaman zaman vatandaşların kaydıkları yamaçta, inmekte zorlanan bayanlar korktukları için çığlık attı. Hacımusa şelalesine inen vatandaşlar suya dalarak serinledi. Bazılarının kayalara çıkarak suya atladıkları görüldü.

Yamacı çıkarken zorlanan vatandaşlar, güçlükle yukarı çıkabildi. Bayanlardan bazıları kaymadan ötürü elleri ufak tefek sıyrıklar oluşunca canları yandı. Ellerindeki kızarıklığı su ile yıkayarak gidermeye çalıştılar.

Vatandaşlardan Ali Doğan, burasının tehlikeli bir yer olduğunu belirterek "aşağıya indiğinizde cennet gibi güzel bir yere indiğinizi görüyorsunuz. İnanılmaz güzel bir şelale. Havuz şeklinde oluşmuş bir gölet var. Çok fazla doğayı bozmadan, hiç ellemeden, sadece doğaya uygun bir merdiven yapılsa çok güzel olur. Su ve doğa sporları olarak yürüyüşe destek verdik. Çok güzel bir etkinlik oldu, çok güzel yerler gördük inşallah her yıl geleneksel hale gelir. Yamaçtan aşağıya inerken zorluk çektik ama sizde kabul edersiniz ki güzel olan her şeye ulaşmak zordur. O zorluğu göze alıyoruz. Küçücük çocuklar bile bizle beraber indiler. Kayanlar olsa da birbirimizi tuttuğumuz için hiçbir sıkıntı yaşamadık” dedi.

Yaklaşık bir saat şelalede serinleyenler sonra tekrar zorlukla yukarıya çıktılar .
Kaynak: İHA