Şehir Tiyatroları, Perdelerini ''Kral Lear'' İle Açacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları perdelerini, yeni sezonu Shakespeare'in ''Kral Lear'' isimli oyunuyla açacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, sezonu açmaya hazırlanan tiyatroda, perde heyecanı yaşandığı belirtilerek, şehir tiyatrolarının Shakespeare'in en ünlü eserlerinden biri olan ''Kral Lear'' oyunuyla seyircisini selamlayacağı kaydedildi.

Bu yıl 9'u yeni olmak üzere 18 oyun sahneleneceği anlatılan açıklamada, ''Dişi Horoz'' adlı oyunun da Kasım ayında Gölcük Kervansaray Sahnesi'nde perde açacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Mehmet Beyazıt'ın yazıp yönettiği, Meltem Özsavaş'ın yönetmen yardımcılığını, Arzu Bigat Baril'in ise sanat danışmanlığını yaptığı oyunda Bülent Baytar, Meltem Özsavaş, Zeynep Özan, Seda Güven Şahin, Salih Mat, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, Işık Öztorun ve Levent Muratoğlu rol alıyor. Halen yoğun şekilde prova çalışmaları süren oyunun dekor tasarımında Rona Topçuoğlu, kostüm tasarımında Mehmet Ali Zeren, ses tasarımında ise Mehmet Cebe görev yapıyor.''

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA