OMÜ’nün New York’taki Gururu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı mezunlarından Şevki Faruk Kanca, 2012 yılından bu yana New York’ta orkestra şefi ve besteci olarak çalışmaya devam ediyor.

OMÜ’nün New York’taki Gururu
2002 yılında OMÜ’den mezun olan ve Almanya yüksek lisans ve doktora yapmak için burs kazanan Kanca, Düsseldorf’ta Robert Schuman Müsikhockhschule akademik çalışmalarını tamamladıktan sonra, “Mozor Mehter” isimli tez ve kitap çalışmalarımı tamamladı.

2006 yılında Atatürk Üniversitesi’nde göreve başlayan ve 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapan Şevki Faruk Kanca, bir yandan uzmanlık alanı olan bestecilik ve orkestra şefi olarak çalışmalarına da devam ederken, diğer yandan da piyano, işitme eğitimi, armoni, konturpuan ve eşlik dersleri vermeye devam ediyor.

2010 yılında, Prof. Dr. Ramazan Abacı ile 120 kişinin görev aldığı, “Boğazın Sesi” orkestrasını kuran Kanca, bu orkestrada da orkestra şefi ve besteci olarak da görev yapıyor. Boğazın Sesi Orkestrası, repertuarı ile Türk müziğinin batı müziğini etkilediğini uygulamalı olarak gösteriyor .
Kaynak: İHA