Fuhuş değil, rant kavgası!

Rant hesapları yapıp, ucuza ev kapatıyorlar'

Fuhuş değil, rant kavgası!
İstanbul Avcılar 'da bir sitenin bazı sakinleri transseksüel komşularını “fuhuş” yaptıkları iddiasıyla istemiyor. Transseksüeller ise “Linç kampanyası uygulanıyor” dedi. Kimileri ise gerginliğin arkasında rant olduğunu öne sürdü.

İstanbuş Avcılar ' da Deniz köşkler Mahallesi 'nde transseksüelleri yaşadıkları siteden çıkarmak için baş latılan protesto gösterileri gerginliği tırmandırdı. Kimi site sakinleri, transseksüellerin fuhuş yaptığını öne sürürken, transseksüeller ise fuhuş iddiasını yalanlayarak, bunun bir rant kavgası olduğunu iddia ediyor. Protestoların hedefindeki transseksüellerden Oya Sultan, Cansu Onur ve Zinnur Yıldız yaşananları HABERTÜRK 'e anlat tı. Tam 6 yıl dır aynı sitede oturduğunu belirten Oya Sultan (35), şun ları söyle di: “Ben fuhuş yapmıyorum. Onurumla, şerefimle, namusumla burada yaşıyorum. Her tra vesti, trans fahişe değildir. Solistim, geçimimi böyle sağlıyorum. Yaşanan gerginlik sonucu artık çalı şamıyorum. Kredi kartım olmasa açtım. Biz de insanız, korkuyoruz. En küçük bir seste ürküyorum. Kom şularımla ilişkilerim çok iyi. Birbirimize gider geliriz, dertleşiriz. Bu olayın arkasında evlerin fiyatının düşmesi için rant hesapları yapanlar var. Sonra da ucuza ev kapatıyorlar.”

'İFTARDA BİR ARAYA GELİYORDUK '

Bir sohbet hattında çalıştığını belirten Cansu Onur (50) ise, 12 yıldır sitede oturduğunu söyledi. Onur, “Şu an bunalımdayız. Aslında komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi. İftarda, sahurda bile komşularla bir araya gelirdik. Şu an korkuyorum. Namaz kılan, oruç tutan komşularımız bize destek verdiklerinde, 'Sizi bir daha camiye almayız ' diye tehdit etmişler. İş bu noktaya geldi” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

'AMAÇ EVLERDEN ÇIKARMAK '

Bir başka sitenin yöneticisi olduğunu ifade eden Zinnur Yıldız (47) da, “Gerginliğin kaynağı fuhuş değil. Burada 15 gündür, kentsel dönüşüm amaçlı bir hareket var. Trans bireylere linç kam panyası başlatıldı. Sosyal medyada da gerginlik tırmandı. Burada küçük çocuklara megafon verip, bizlere hakaret etmeleri isteniyor. Burada 120 daireli sitede yaklaşık 10 tane trans bireyin evi var. Amaç, insanları evlerinden çıkarmak. Fuhuş iddiaları asılsız” diye konuştu.

'Kötülüklerini görmedim '

Transseksüel komşularıyla ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen apartman sakinlerinden Birsan K. yapılan protestoları doğru bulmadığını belirterek, “Elbette burada fuhuş yapılmasını istemiyoruz. Ama kavganın bu noktaya gelmesi doğru değil. Bu komşularım, çocuklarıma sahip çıktılar. Bir kızımı onlar sayesinde evlendirdim. 8 yıldır bu sitedeyim. Kötülüklerini görmedim” diyerek destek verdi.

'250 bin liralık daire 40 bin liraya satılıyor '

Dört yıldır sitenin yöneticiliğini yapan Selim Palandöken “Biz, travestileri istemiyoruz. Gece yarısı kapımız çalınıyor. Buraya gelen 'Kaç para? ' diye soruyor. Ailelerimiz, çocuklarımız var. Bizim de can güvenliğimiz yok” diye konuştu. Palandöken, protesto gösterilerinden sonra sitedeki ev fiyatlarının çok düşmesinden de şikâyetçi. “Kaş yaparken göz çıkarıyorlar. Bizim sitemizin yeri çok değerli. Birileri bu protestoları rant için yapıyorlarsa yanlış yapıyorlar. Menekşe 'de aynı büyüklükte bir daire 250 bin TL iken, burada daireler 40 bin TL 'den satılıyor. Nasıl oluyor bu iş?” sözleriyle tepki gösterdi.