Down Sendromlular İçin Batman'da Okul Açıldı

Batman'da Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) tarafından yapılan 'Özel Down Okulu' açılışı yapıldı.

Down Sendromlular İçin Batman'da Okul Açıldı
Batman'da yaşayan ve çocukları down sendromu hastası olan M. Emin Baş ve ailesi, kendileri gibi down sendromlu çocukları olan aileleri tek tek tespit edip beraber bir dizi etkinliğe imza attı.

Çocuklarının iyi bir eğitim görmesini isteyen bu aileler sadece down sendromlu çocukların eğitim göreceği bir okul kurdu. Down sendromlu çocukların eğitim, sağlık ve sosyal problemlerinin çözümü için kurulan DOSEM tarafından yapılan okul düzenlenen bir törenle açıldı. Açılışa Batman Valisi Yılmaz Arslan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel katıldı.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan, down sendromlu çocuklar için yapılan okulun faydalı olmasını temenni etti. Arslan, "Bu çocukların aileleri ellerinden gelen tüm fedakarlıkları yapıyorlar. Biz devlet yetkililerine de çok iş düşüyor. Bundan sonra bu gibi hizmet yerlerine her türlü desteğimizi vereceğiz" dedi.

DOSEM Derneği Başkanı M. Emin Baş da down sendromlu bireylerin, zihinsel engelliler grubunda, en iyi rehabilite edilebilen, iyi bir eğitim ile okuma yazma öğrenebilen, temel ihtiyaçlarını karşılayabilen, basit iş dallarında çalışabilen bir grup olduğunu söyledi.

Batman'da 350-400 down sendromlu birey yaşadığını ifade eden Baş, "Dünyada ve ülkemizde down sendromlu bireyleri sosyal yönden istihdam eden pek çok merkez vardır. Biz Batman'da 150 kadar down sendromlu aile ve çocukları bir araya getirdik. Dernek olarak bu amaçla, Türkiye'de ilk örnek olan Özel Down Okulu'nu Batman'da açmış durumdayız. Burası Batman'daki down sendromlu çocukların özel eğitim ve öğrenim görecekleri ve yine bu çocukların birtakım kültürel faaliyet gerçekleştireceği sosyal bir tesis olarak da kullanılacaktır" şeklinde konuştu.

Aileler ise, down sendromlu hastalığı taşıyan çocuklar için bu okulun çok iyi olduğunu söyledi .
Kaynak: İHA