Alanyalı Finliler İstanbul'a Hayran Kaldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yerleşik kalan Finlandiyalı vatandaşlar, İstanbul’a 3 günlük gezi düzenleyerek tarihi turistik mekanları ziyaret etti.

Alanyalı Finliler İstanbul'a Hayran Kaldı
27 kişilik Finli ekip İstanbul dönüşünde tarihi mekanlara olan hayranlıklarını aktardı.Alanya Finliler Derneğinin 27 üyesi, dernek yönetiminden çifte vatandaş Selçuk Kunduracı’nın başkanlığında İstanbul’a 3 günlük gezi düzenledi.

Geziye dernek sekreteri Riitta Ritholm da eşlik etti. İstanbul’da Sirkeci Meydanı'nda bulunan bir otelde konaklayan Finliler, Topkapı Sarayı, Aya Sofya Müzesi, Sultan Ahmet Cami, Arkeoloji Müzesi, Türk İslam Kültür Müzesi, Mısır Çarşısı, Grand Pazar Çarşısı, Süleymaniye Cami ve Kadıköy’ü gezdi. Özellikle Osmanlı döneminde yapılan cami ve müzelere hayran kaldığını dile getiren Finli vatandaşlar, halen dimdik ayakta kalan Osmanlı müze ve camilerini çok beğendiklerini aktardı. Finli vatandaşların gezideki düşüncelerini aktaran dernek yönetim kurulu üyesi Kunduracı, “Alanya’da yaşayan Finli vatandaşlarımız İstanbul’u çok görmek istiyorlardı. Meraklarını giderdik. Böylece 3 günlük geziyi tamamladık. Osmanlı döneminden kalan tarihi eserleri gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadılar.” diye aktardı .