Topbaş: İstiklal Caddesi Sultanahmet gibi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim İstiklal Caddesi’nde yeni bir zemin düzenlemesi yapılacağını açıkladı.

Topbaş: İstiklal Caddesi Sultanahmet gibi olacak
İstanbul 'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89 'uncu yıldönümü dolayısıyla Taksim 'de düzenlenen kutlama etkinliklerine katılan Topbaş, gazetecilerin İstiklal Caddesi 'yle ilgili sorularını yanıtladı.

TONOZ ÇÖKÜYOR
Topbaş, zeminin altında tonoz adı verilen bir yapı bulunduğunu, bunların atık ve yağmur suları nedeniyle zarar gördüğünü, yer yer çöküntü yarattığını söyledi. İstiklal Caddesi 'nde Sultanahmet 'teki gibi bir zemin düzenlemesi yapılacağını açıklayan Topbaş, şunları söyledi: “Taksim 'de tarihi tonoz olduğu için kuruldan tescili uzun sürdü. Zemindeki çökmeler ve alttaki o boşluk sebebiyle tramvay geçişindeki titremeler yapılan tüm kaplamaları söküyor ve bozuyor, yani harcın bağlayıcılık özelliğini kopartıyor. Dolayısıyla üzeri bir türlü malzemeleri tutmuyordu. Beton döktüğünüz zaman da devamlı kazılıyordu. Maalesef kablo ve doğalgaz geçişi gibi nedenlerle İstiklal Caddesi 'nde yılda en az 40 kazı yapılıyor. Bunlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşandı.”

KURUL KARARI ALINDI

Başkan Topbaş, bu konudaki kurul kararlarının alındığını belirterek, “Yeni bir düzenleme yapıyoruz. Caddenin her iki tarafından bir baks geçiyor. Baksın içinden elektrik kabloları geçecek ve bir daha kazılmayacak. Artık bu sıkıntı yaşanmayacak. İstiklal Caddesi İstanbul 'a yakışır hale gelecek. Sultanahmet 'i gördünüz, yaptık. Hazırlıklar yapıldı, malzemeler hazır. Yakında çalışma başlayacak” diye konuştu.