'Medya Üzerindeki Baskılardan Vazgeçilsin'

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya üzerinde baskı kurmaya çalıştığını iddia ederek "Medya üzerindeki baskılardan vazgeçildin." dedi.

'Medya Üzerindeki Baskılardan Vazgeçilsin'
Yalova'da basın toplantısı düzenlen Muharrem İnce, "Meclis’te tezkere görüşülürken ben orada dedim ki, ‘Esed’le tatil yaptın, bugün kavga yapıyorsun’ Başbakan Meclis kürsüsünden çıkıp bana cevap veremedi. Daha sonra İstanbul’dan Başbakan bana yalancı dedi.

Dün bir basın açıklaması yaptım, siz değerli arkadaşlarım bu açıklamaları geçtiniz, Türkiye’nin hiçbir televizyonu bu açıklamalara yer vermedi. Böyle bir şey olur mu? Böyle demokrasi olur mu? Bu Recep Tayyip’in ileri demokrasisi böyle bir şey işte. 30 kanaldan bana yalancı diyor, ben ona cevap veriyorum, yalancı ben değilim sensin diyorum, ama hiçbir televizyonda çıkmıyor. Kendi medyamın üzerinden yürütüyorum bunu. Facebook ve Twitter’dan yapıyorum. Bu ne, Başbakan çıksın bunun hesabını versin” diyerek elindeki gazete kupürünü gösterdi.

Medya mensuplarının cesur olması gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, "Başbakan medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeçsin. Medya da cesur olsun, bana yalancı diyenin cevabını yayınlama hakkımı kullandırsınlar bana. Böyle bir şey olmaz. Ama hiç merak etmeyin, ister yayınlayın ister yayınlamayın, ben bunları haftaya Meclis kürsüsünden söyleyeceğim herkes görecek bunu." şeklinde konuştu .