''Her Gün Yürü, Budur Sağlığın Özü''

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ''Her Gün Yürü, Budur Sağlığın Özü'' sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Hüseyin Fidan, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı'ndaki yürüyüş öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyadaki ölümlerin en az yüzde 50'sinin kardiyovasküler hastalıklardan meydana geldiğini belirterek, bu hastalığın ön önemli nedeninin hareketsizlik olduğunu söyledi.

Hareketsizliğin sonucunda meydana gelen kilo alımının ve obezitenin hemen hemen tüm hastalıkların temelini oluşturduğunu anlatan Fidan, ''Bugün hareket etmek için buradayız. Bütün Eskişehirlilere 'durmayın, yürüyün' diyoruz. Bu güzel sonbahar gününde hareket etmek üzere tüm sağlıkçılar olarak buradayız. Tüm Eskişehirlileri de harekete davet ediyoruz'' dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün de, müdürlük olarak toplumu kronik hastalıklardan korumak ve bununla mücadele etmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bunların başında obeziteyle mücadele geliyor. Obeziteyle mücadelenin başında da aşırı dengesiz beslenmenin önlenmesi yanında fizik aktivitelerinin arttırılması geliyor. Bu kentsel yaşantıda, stres faktörleri altında toplumumuz fizik aktivitesi kısıtlığına girmiş bulunmakta. Biz yeniden dengeli, düzgün bir fizik aktivite alışkanlığını böyle bir yaşam tarzı değişikliğine gerek duyuyoruz ve bunun başlangıcı olsun diye bugün bir yürüyüş düzenliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın Eskişehir için belirlediği slogan doğrultusunda 'Her Gün Yürü, Budur Sağlığın Özü' diyoruz ve spor alışkanlığı olan bir toplum olarak ilerlemek istiyoruz. Ama günde en az yarım saat de olsa düşük bir tempoda da olsa yürüyerek buna başlamak gerektiği kanaatindeyiz. O yüzden bugün bir başlangıç olsun diyoruz.''

Yürüyüşe, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, sağlık sendika temsilcileri, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA