Yalova'da Bisiklet Festivali

Yalova Belediyesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) tarafından organize edilen 1. Bisiklet Festivali başladı.

Yalova'da Bisiklet Festivali
Festivale Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ile bu ay bisikletle dünya turu denemesine başlayacak olan Gürkan Genç de destek verdi. Bisikletin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen 1. Bisiklet Festivali yüzlerce bisikletçiyi Yalova'da buluşturdu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bisikletçiler İDO'nun bisikletçilerden 5 TL ücret almasını protesto ederek, "İDO bsikletlerden ücret alma" diye slogan attı

Yurdun değişik bölgelerinden gelen 300 bisikletçinin katıldığı festivalin açılışında bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, hayata geçirdikleri 'organik ulaşım'la ilgili bilgi verdi. Yalova'da 44 kilometre bisiklet yolu yapılacağının altını çizen Koçal, "Yalova'nın bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ve güvenli bisiklet yollarına ihtiyaç vardı. Biz Yalova'da bu yolları yapmaya başladık. Bittiğinde Dünya Sağlık Örgütü'nün şehir merkezlerinde yolların yüzde 7'lik bölümünün bisiklet yolu olması hedefini aşacağız. Bizim hedefimiz yüzde 8.8. Bu da Yalova'da şehir içinde 44 kilometre bisiklet yolu yapmak anlamına geliyor. Bu anlamda sizlere de teşekkür ediyorum. Sizler varlığınızla bir anlamda bize destek oluyorsunuz" dedi.

Bisiklet kendi dönemlerinde sadece bir eğlenceden ibaret olduğunu söyleyen Yalova Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ise, "Biz orta yaş grubundakiler bisikleti Türkiye'de hayatın bir parçası olarak değil, eğlence ve maceranın bir parçası olarak kullandık ve kullandırıldık. Bize bisiklet alındığında bunu evden okula, okuldan eve gitmek için kullanırsın denmedi. Oyun saatlerimiz vardı. Bu saatlerde çıkar, verilen izin kadar kullanırdık. Oyun saati dışında bisiklet kullanmak doğru değildi. Hatta cezalandırılırdık. Ama şimdi bisikletin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu anlayışının yerleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz" diye konuştu.

Yalova 1. Bisiklet Festivali'ne ünlü deprem profesörü Prof. Dr. Ahmet Ercan ile önümüzdeki ay başlayarak bisikletle dünya turu denemesi yapacak olan Gürkan Genç de destek verdi. Bisikletliler Cumhuriyet Meydanı'ndan Kurtköy'e kadar 13 kilometre pedal çevirdi. 5-6-7 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca Yalova'da kalacak olan bisikletçiler şehrin önemli yerlerini de gezecek .
Kaynak: İHA