Rota Belgeseli'nin Galası Yapıldı

Müslüman toplumların renklerini, seslerini ve sorunlarını ekrana taşıyacak, Rota Belgeseli'nin galası Fırat kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Fırat Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala Kuranı Kerim’le başladı.

Afrika’dan, Asya’ya, Balkanlar’dan, Ortadoğu’ya Müslümanların sorunlarını ele alacak belgesel, İslam dünyasının nabzını tutacak. Suriye’de Esad güçleri tarafında rehin alınan Gazeteci Âdem Özköse yönetimindeki belgesele yoğun katılımın olduğu gözlendi. Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesiyle İslam Dünyasının tespih taneleri gibi dünyanın dört bir tarafına dağıldığını söyleyen Özköse, Müslümanlar arasındaki ilişkilerin büyük ölçüde koptuğunu söyledi.

Gazeteci Özköse, “Bu gün dünyanın biz Müslümanlara çok fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi savaşlar insan hayatını çok kötü yere götürüyor. Onun için dünyanın Müslümanların merhametine, kalbine, duasına daha fazla ihtiyacı var.” dedi.

İslam Dünyasının Arap baharıyla birlikte bir uyanışa geçtiğini söyleyen Özköse, “Yüzyıldan beri sömürülen Müslümanlar bir kurtuluş yolu, bir çıkış yolu arıyor. Bu belgeselle mazlum insanların, Tibet’teki, Nepal’daki ve dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan selam getirmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı. Türkiye sınırlarının Misakı Milli sınırların dışında da olduğunu söyleyen Özköse, Misakı Milli sınırın ötesinde de kocaman bir ümmetin olduğunu dile getirdi. Özköse, “Belgeselle aynı kültürü, aynı hissi, aynı duyguyu paylaştığımız insanların olduğunu Türkiye kamuoyuna aktarmaya çalışacağız. İslam dünyasında bir uyanış var, bunu çok açık görüyoruz. Rota bu uyanışa karınca misali de olsa katkıda bulunmak istiyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü.