Karamehmet'ten 28 Şubat itirafları

Akşam Gazetesi patronu Mehmet Emin Karamehmet, basına girmesinin hata olduğunu söyledi.

Karamehmet'ten 28 Şubat itirafları
Tbmm Muhtıraları ve Darbeleri Araştırma Komisyonu, medya patronlarını dinledi. 28 Şubat sürecinde medyada olmadığını ifade eden Mehmet Emin Karamehmet, ailesinin darbelerden çok zarar gördüğünü ama hepsinden çıktıklarını dile getirdi.

'ÇIKMAK İSTEDİK, ÜSTÜMÜZE KALDI '

Kemal Ilıcak'ın yakın dostu olduğunu anlatan Karamehmet, ölümünden sonra oğlunun gazeteye ortak olmasını istediğini, ortak olamayacağını söylediğini ancak bir miktar yardım yaptığını kaydetti. Karamehmet, 'Aradan zaman geçtikten bir süre sonra Özer Çiller aradı; Erol Aksoy'un gazeteyi aldığını yarısına ortak olmamızı istedi, o şekilde girdik. Maaşlar ödenemeyince alacağımızdan vazgeçip çıkmak istedik, ama olmadı, üzerimize kaldı ' diye konuştu.

ILICAK'IN AYRILMASINI OĞLU İSTEDİ

Yazar Nazlı Ilıcak'ın gazeteden ayrılmasıyla ilgili olarak Karamehmet, 'Nazlı Hanım'ın ayrılmasını oğlu istedi; 'babamı batırdı, burayı da batıracak' diyerek annesinin ayrılmasını istedi. Ama farklı konuşuldu ' dedi.

VATAN MİLLET SAKARYA GÖRÜŞMELERİ

Erol Özkasnak ile görüştüğünü, ancak kendisine davetin Çevik Bir 'den geldiğini anlatan Karamehmet, 'Tam ne görüşütüğümüzü hatırlamıyorum. 'Bunu, şunu yapmayın' diye değil, 'vatan millet Sakarya' şeklinde görüşmeler oldu ' dedi.

Devletle iş yapmadıklarını ifade eden Karamehmet, siyasi baskıya maruz kalmadıklarını, kendilerinin de siyasete uzak kaldıklarını söyledi.

KİMSEDEN BİR ŞEY İSTEMEDİM

Karamehmet, 'Aytaç Yalman'ı bir kere gördüm, tebrik etmek için gittim. Kimseye teslim olmadım. Kimseden bir şey istemedim ki teslim olayım ' dedi.

AK PARTİ VE CHP'Lİ ÜYENİN KAVGASI

Türk Telekom ihalesine girmediklerini belirten Karamehmet, 'Girseydik de verilmezdi. Turkcell'e ortak olduğumuz için verilmesi zordu. Yasal bir engel olmasaydı girerdik ' sözlerine Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın 'rekabet nedeniyle... ' demesine, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tepki gösterdi.

Baş, 'Konuğa müdahale etmeyin ' diyen Erdoğdu'ya, 'Konuğun söylediklerine ekleme yapmam baskı değil. Biz sakin bir ortamda çalışıyoruz. Bu çalışmaları provoke etmenize izin vermem ' dedi.

Erdoğdu, 'Türkiye'nin bütün işadamlarını çağırarak engizisyon mantığıyla sorgulamak doğru değil ' demesine Baş, 'İlk kez katıldığınız toplantıyla ilgili yargılama yapamazsınız ' sözlerine Erdoğdu, 'Albayrak Grubu'nun İstanbul Belediyesi'nden aldığı ihaleler benzerdir. Aynı sonuç ortaya çıkar. Koza Grubu'nun altın madeninde aynı ilişkiler çıkar, daha karanlık ilişkiler çıkar ' karşılığını verdi.

Erdoğdu, 'Sayın Başkan AKP'nin sorularını sorun, kendi darbenizi yazın. Sizi protesto ediyorum ' diyerek salondan çıkarken, Baş'ın, 'Siz böyle ancak reklam yaparsınız ' sözlerine de 'Reklam yapmaya ihtiyacım yok. Siz kendi bakanlığınızın reklamını yapın ' dedi.