Karakaya: Bu tezkerede 'Evet' dedik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, TBMM'de kabul edilen tezkereye ilişkin, ''Milli bir konu, milli bir görüş olarak gördüğümüzden dolayı, bu tezkerede 'Evet' olarak oyumuzu kullandık'' dedi.

MHP genel başkan yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Emin Haluk Ayhan, partilerinin MHP İl Divan Toplantısı'na katılmak için geldikleri Bursa'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mevlüt Karakaya, tezkerenin, Türk ordusunun, ulusal güvenlik açısından bir sorun ortaya çıktığında, yurt dışında görevlendirme konusunda verilmiş bir yetki olduğunu söyledi.

''Bu tezkere bir savaş tezkeresi değildir'' diyen Karakaya, TBMM'de yapılan oylamada MHP'nin ''Evet'' dediğini hatırlattı.

Suriye'deki gelişmelere dikkati çeken Karakaya, ''Türkiye ile sınır olan bölgelerde, bir PKK örgütlenmesinin, Irak'ın kuzeyinde olduğu gibi, burada da oluştuğunu görüyoruz. Dolayısıyla olan bu yeni gelişmeler de Türkiye açısından önemli ölçüde risk oluşturacak seviyelere gelmeye başladı'' dedi.

MHP olarak, bu konuyu iç siyaset malzemesi şeklinde değerlendirmediklerini ifade eden Karakaya, ''Ülke menfaati bizim için her zaman MHP'nin menfaatinden önce gelir. Bu konuda milli bir konu, milli bir görüş olarak gördüğümüzden dolayı, bu tezkerede 'Evet' olarak oyumuzu kullandık. Bu, 'AK Parti'nin bugüne kadar yapmış olduğu iç ve dış politikadaki yanlışlarını kabul etme' anlamına gelmiyor, biz bu yanlışları yine her zaman söylüyoruz, ama tezkere konusunda yapılması gerekeni MHP yapmıştır'' diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcı Emin Haluk Ayhan da tezkerede MHP'nin ''Evet'' oyu vermesinin sebeplerini sıraladı. Ayhan, şunları kaydetti:

''Bir tanesi, orada meydana gelen olağanüstü durumlar karşısında vatandaşlarımızın güvenliğini korumak. İkincisi, orada meydana gelebilecek tehlikelere karşı, tedbirli olmak, tedbir alabilmek. Üçüncüsü, orada meydana gelebilecek, farklı yapılanmalara engel olmak, bunun için önceden tedbir almak. Bir diğeri de silahlı kuvvetlerin hareket kabiliyetini rahatlatmak. Bu tezkerenin, Suriye ile ilgili olduğu açık ve net bir şekilde gözüküyor. Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatleri dışında yorumlamak mümkün değildir.''

Kaynak: AA