İshak Sunguroğlu Elazığ'da Anıldı

Merhum yazar İshak Sunguroğlu Elazığ'da anıldı.

Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Vefatının 35. Yılında İshak Sunguroğlu'nu Anma Paneli'' düzenlendi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Sunguroğlu'nun ''Harput Yollarında'' adlı eserinin herkesin baktığında kendinden izler bulacağı müthiş bir kaynak eser olduğunu söyledi.

Harput'un herkes için Son derece kıymetli bir değer olduğunu belirten Alpay, Harput'taki tarihi eserlerle ilgili restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

Alpay, şunları söyledi:

''Harput üzerine biz ağıt yakmak, destan yazmak, Harput üzerine söyleşiler yapmak yerine, Harput'u yeniden yaşayan canlı, nefes alan, tarihi ve kültürel dokusuyla yeniden ihya edersek ancak o zaman Harput'a iyilik yapmış oluruz. Bu konuda azmimiz, gayretimiz var. Harput adına bu güzellikleri yaşatan her kim varsa başta İshak Sungurluoğlu beyefendi olmak üzere herkesin aziz hatırası önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum.''

HARPUT-DER Başkanı Yasin Altunyuva da derneklerinin geçen yıl kurulduğunu belirterek, Harput adına, Harput'un tarihinden gelen o köklü geleneğini devam ettirerek gelecek nesillere bırakmayı amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından HARPUT-DER Başkan Yardımcısı Habip Karaçorlu, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Aksın, Doç. Dr. Tarık Özcan ve Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan'ın katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Programda mahalli sanatçı Yalçın Turhan konser verdi.

Etkinliğe Vali Muammer Erol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA